0101615115 

Ren trappstädning

GOLVVÅRD STOCKHOLM

Kontakta oss för kostnadsfri offert!
Trappstädning

Trygghet för kunder och anställda

Säkerhetstänkandet är genomgående i hela vår verksamhet och i alla våra rutiner. Vår ansvarsförsäkring är din trygghet.

Utbildad personal med riktiga löner

Utbildad personal med kollektivbaserade löner, försäkringar, avtalspension och rättvisa arbetsvillkor.

Nöjd kund-garanti

Bedömning av städning kan vara subjektivt. Är du inte helt nöjd med resultatet så åtgärdar vi det direkt.

Så funkar vår golvvård
Icon-krona
Du fyller i formuläret
Ange bara namn på din BRF och dina kontaktuppgifter.
Icon-krona
Offert inom 48 h

Vi använder vår databas över BRF:er/ fastighetsägare för att skapa en offert. Vi baserar den på vår standard-städbeskrivining och erfarenhet av bra trappstädning.

Icon-krona
Justering av offert

Ni tittar igenom offerten och vi justerar den tillsammans så att den fullt ut tillgodoser era behov. Ibland träffas vi fysiskt i detta skede för en rundvandring i er fastighet.

Icon-krona
Vi skriver avtal

När vi är överens om vad skall städas och hur ofta (städbeskrivningen) tecknar vi avtal. Vi hjälper er att säga upp befintligt avtal om ni önskar.

Detta ingår i Drotts Golvvård
Storstädning-png
Vår golvrengöring och underhållsprogram
är utformat för att rengöra och underhålla alla typer av golv, från hus till hotell, klubbar, gym, vårdcentraler, kontor, lägenheter, affärer och industrilokaler. Våra rutin och återkommande städtjänster omfattar följande rengörings- och underhållsmetoder:
  • Avfettning
  • Maskindjuprengöring
  • Vaxavlägsning
  • Slipning
  • Finslipning
  • Polering
  • Tätning
  • Diamantpolering
  • Högglans och kristallisering
Kristallrent utför daglig och regelbunden rengöring på olika typer av golv som kräver olika underhållsprocesser för att förlänga livslängden och utseendet på golvet.
0 +
Åtagande
Stair
0 +
Städade trapphus
0 %
Nöjda kunder
Oavsett yta har vi de bästa lösningarna
Vår toppklassmaskin, med sitt urval av kuddar, polermedel och ytbehandlingar, som drivs av vår högutbildade och fullt försäkrade personal, kommer att leverera ett expertarbete.
Golvvård-kille-jpg
Golvvård-vaxmaskin-jpg
Golvvård-maskin-jpg

Vanliga frågor om vår Golvvård

Vi har samlat de vanligaste frågorna om golvvård vi får & svarat på det mesta. Om du trots allt inte hittar svaret på din fråga är vi aldrig längre än ett telefonsamtal eller mail bort.

Slipprocessen börjar med att golvet frigörs från alla möbler (vi kan göra detta mot extra kostnad). Därefter tätar vi rummet för att förhindra att damm sprids i hela huset eller lokalen. Först då börjar vi med slipningen, där ett tunt lager av trä avlägsnas tillsammans med smuts, bucklor och repor för att få fram de fräscha träegenskaperna nedan.

När golvet är klart, tillämpar vi tre lager av vattenbaserad lack, polerar varje lager för att säkerställa att det blir extra glans. Golvet brukar normalt vara torrt nog att gå på efter cirka fyra timmar, men vi rekommenderar att du inte flyttar tillbaka möblerna på åtminstone ett par dagar.

Förberedelse och restauration

Du har kanske precis tagit bort en matta och upptäckt ett gammalt trägolv som har sett sina bättre dagar. Oroa dig inte, många äldre golv kräver en del förberedelser innan sliparbetet kan börja och våra anställda kan fylla håligheterna, reparera eller byta skadade eller saknade brädor, lister och reglar för att få ditt golv redo att slipas.

Vad händer under startmötet?

Under startmötet ses vi hos dig eller digitalt via video för att gå igenom vad du behöver hjälp med. Vi sammanställer dina behov och önskemål i din kundprofil.


Färg, effekter, finish och tätningar

När golvet har blivit slipat kommer vi att behandla det för att skydda träet och hålla dess fina utseende under många år framöver. Du kan välja från en mängd olika ytbehandlingar, lackeringar, lasyrer och effekter.


Hur snabbt kommer vi igång med tjänsten?

Normalt behöver vi 1-2 veckor efter du bestämt dig för att bli kund för att starta igång ditt abonnemang.


Hur du bevarar dina golv

Behandla dina trägolv precis som du skulle göra med alla investeringar, så kommer de att ge utdelning. Följ några enkla regler som du utför en gång i veckan så kommer dina golv att hålla livet ut.


Skydda dina trägolv

Se till att använda en dörrmatta direkt utanför och innanför rum som leder till utsidan av ditt hus, för att fånga upp smuts innan det kommer på dina golv.
Lyft dina möbler när du flyttar dom runt, dra dem inte på golvet.
Var noga med att använda möbeltassar för att undvika repor och märken.
Undvik att få vatten på dina trägolv och se till att städa upp spill omedelbart med en ren, torr trasa eller pappershandduk.
Låt inte dina katter eller hundar att löpa amok över dina trägolv och se till att hålla deras klor i schack för att undvika repor.
Stilettklackar ser bra ut men lämnar märken på trägolv, ta gärna av dem när du går runt inuti.
Direkt solljus kan blekna och missfärga trägolv över tid.
Använd lämpliga persienner eller gardiner där så är möjligt för att förhindra missfärgning.


Rengöring av dina trägolv

Dammsug eller sopa dina trägolv gång i veckan eller när de är smutsiga.
5Dammsugning är i allmänhet bättre än att sopa då det suger upp smutsen rakt upp och undviker att dra raspiga grus- eller sandpartiklar över golvet.
Cylinderdammsugare är generellt bättre än de andra men använd den med golvinställningen eller med den mjuka borstanordningen.
När du tvättar dina trägolv, använd endast rengöringsmedel som är speciellt anpassat för användning på trägolv.
Använd så lite vatten som möjligt, helst med en lätt fuktad trasa eller nästan torr mopp och var särskilt sparsam med vatten på otätade golv.

Vad gör behandlingen för trägolvet?

Olja tränger ner i träet och täpper till porerna och bildar på så vis ett skydd mot slitage, kemikalier och fukt samtidigt som det låter golvet andas.

Vilka trägolv kan behandlas med olja?

De allra flesta typer av obehandlade trägolv kan oljas, det gäller bara att hitta rätt olja till rätt golv. Oljade ytor tar till sig mer smuts än lackerade ytor därför kan det vara lämpligt att välja ek eller mörkare träslag för inoljning.

Skydd/slitstyrka

Olja tillför visst skydd till golvet, men tränger ner i träet och bildar inget skyddande lager såsom lack gör. Olja ger ett bättre skydd än såpa, men inte ett lika bra skydd som lack. Om ytan poleras efter inoljning blir den tåligare.

Utseende/känsla

Med olja får du ett varmt och levande trägolv. Olja framhäver träets färg och ådringen i träet. Det finns pigmenterade oljor så du kan ändra nyans på golvet och skapa en helt annan känsla i rummet.

Underhåll

Ett oljebehandlat golv måste underhållas med jämna mellanrum, särskilt i början för att snabbt uppnå en mättad och smutsavvisande yta. Hur ofta beror på slitagenivån men en fingervisning för nyoljade golv i hemmiljö är en gång per år och en gång vart tredje år för äldre oljade golv.

Fördelar

Mindre tryckskador och repor kan repareras om du tillför lite vatten.
Det går att fräscha upp ytan med polermaskin och ny olja, utan att hela golvet behöver slipas om.

Nackdelar

Underhållskrävande
Oljade golv kan ibland vara svårstädade
De bör städas ofta – då håller de sig fina längre

Hur behandlas golvet med olja?

Olja kan appliceras med gummiraka, stålspackel eller polermaskin. Golvet behandlas vanligtvis en eller två gånger för att träet ska bli mättat.

Miljö/säkerhet

Olja innehåller varierande mängd lösningsmedel allt mellan 10-60%, vanligtvis en typ utav nafta som kan ha en kraftig doft. Dagens oljor ligger ofta i den lägre delen av spannet och innehåller betydligt mindre lösningsmedel än de gjorde förut. Olja innehåller alkydolja och naturliga hartser som i reaktion men syre under härdning bildar aldehyder som kan vara irriterande för ögon och luftvägar. Regelbunden exponering kan vara allergiframkallande. Vanligtvis kan man känna en doft utav aldehyder de första två veckorna efter golvet behandlats.

OK, du har bestämt att du vill ha ditt golv slipat.

Nästa beslut är vem som ska göra jobbet?
Vänligen överväg inte att hyra golvsliputrustning och göra jobbet själv (eller din man / son / granne etc). Utrustningen från hyrbutiker är inte av samma sort som den utrustning som används av proffs. Du kanske tror att du kommer att spara pengar, men det är en falsk tro eftersom du behöver hyra 3 eller 4 maskiner för kanter, hörn osv och det kommer att ta 2-3 gånger så lång tid att uppnå ett hälften så bra resultat .
Glöm inte att det ofta inte ingår slipband och slipskivor i den angivna hyran, vilket du kommer att använda massor av på grund av maskinernas bristande effektstyrka. Om du gör det själv, så kommer du i de flesta fall bara att spara 500 kr – 800 kr och kommer att ha tillbringat några obehagliga, dammiga dagar för att nå resultat som kommer du att vara missnöjd med.
Vi inkluderar däremot alltid kostnaden för lasyr eller lack i vår offert. Hos andra måste du köpa detta utan någon rabatt. Räkna med att betala ca 600 kr för en 5 liters behållare.
&nbsp
Vi har tappat räkningen på hur många gånger vi har kallats in föra att ”slutföra” ett golv där någon har hyrt utrustningen och gett upp halvvägs igenom eller har varit missnöjda med de hack eller fula märken som utrustningen har lämnat. Detta är ett resultat av sämre utrustning och det slipper du när du väljer oss.

Att välja ytbehandling till ditt trägolv

Vi på Bona har mycket kunskap om olika ytbehandlingar för trägolv, det är trots allt det som är kärnan i vår verksamhet. Att hjälpa dig få vackra, hållbara träglv för lång tid framöver. Men hur skiljer sig t ex olja, lack och hårdvaxolja åt när det kommer till slitstyrka, utseende och underhållskrav? Vad har de för fördelar och nackdelar? I texten nedan får du svar på alla dina frågor.

Vad gör behandlingen för trägolvet?

Såpa tillför ingen skyddande yta på ett obehandlat trägolv utan en tålig yta byggs upp över tid, allt eftersom golvet såpaskuras och slits. Ju längre tid golvet behandlas desto hårdare och tåligare blir golvet. Det kallas för såpaskurade golv, eller kort och gott skurgolv.

Vilka trägolv kan behandlas med såpa?

Såpskurning funkar endast på furu- och grangolv. Ädelträ såsom ek och bok kan missfärgas av såpa eller så blir det svåra fläckar efter spill.

Skydd/slitstyrka

I början är ett såpat golv i princip oskyddat, vilket innebär att det är känsligt. Allt eftersom golvet såpaskuras byggs en skyddande yta upp under åren och till slut blir ytan motståndskraftig. Så det gäller att ha tålamod om golvet ska skuras med såpa.

Utseende/känsla

Träet blir varmt och levande, ett såpat golv blir vackrare med åren om det sköts på rätt sätt. Såpa kan kombineras med lut för att skapa ett ljusare golv.

Underhåll

Ett såpat golv ska underhållas när smutsen fastnar i golvet och det börjar bli svårt att få rent, det är ett tecken på att såpan försvunnit från golvet. I ett hem bör golvet såpas ca en gång per år, beroende på slitage. Ju oftare du våttorkar golvet desto snabbare behöver det såpas igen. Tillsätt lite golvsåpa i skurvattnet för att hela tiden tillföra lite såpa. Ett såpat golv är känsligare de första åren.

Fördelar

Mindre tryckskador och repor kan repareras om du tillför lite vatten.
Sköter du det såpade golvet ordentligt har du efter några år byggt upp en skyddande yta och skapat ett lättstädat vackert trägolv.

Nackdelar

Ett såpaskurat golv är i början väldigt känsligt för fett och fukt.
Underhållskrävande de första åren då golven regelbundet måste skuras med ny såpa för att bygga upp ytan.
I början är golvet väldigt tungt att städa och slitaget sker direkt på träet

Hur behandlas golvet med såpa?

Du skurar helt enkelt trägolvet med en grov borste, golvsåpa och vatten.

Miljö/säkerhet

Golvsåpa består utav förtvålad vegetabilisk olja och har liten miljöpåverkan.

Vad gör behandlingen för trägolvet?

Golvlack lägger sig ovanpå träet och skapar på så sätt en skyddande yta.

Vilka trägolv kan behandlas med lack?

Nästan alla typer av trägolv kan behandlas med lack. För körsbär eller kemiskt behandlat trä, t ex stabiliserad brunbok, är hårdvaxolja ett bättre alternativ.

Skydd/slitstyrka

Lack är det mest slitstarka alternativet när det gäller att ytbehandla trägolv. Eftersom lacken skapar en skyddande film på träet är det lacken som slits och nöts, inte själva träet. Lacker finns i en mängd olika varianter anpassade efter hur mycket slitage ett golv utsätts för, ett sovrum behöver inte en lika slitstark lack som t ex en flygplats.

Utseende/känsla

Ett lackat golv kan fås i olika utföranden beroende på vad för känsla som eftersträvas. Till skillnad mot olja och hårdvaxolja kan dagens lacker ge intrycket av att träet är helt obehandlat men de kan också ge en mörkare infärgning om så önskas. Du kan även välja olika glansgrad, alltifrån extramatt till blankt. De flesta lacker gulnar inte i sig själv, men de kan inte hindra träet från att gulna. Välj en lack med icke-gulnande egenskaper så bevaras det nyslipade intrycket längre. Ska du lackera ditt trägolv kan du även välja att först måla det, vilket öppnar upp för oändligt mycket kreativitet!
Vanligtvis kombineras en grundlack med en topplack (men inte alla topplacker kräver att en grundlack används). Det är grundlacken som färgar in trägolvet medan topplacken kan ge ytan olika glansighet, allt från extra matt till blank.

Underhåll

Ett lackerat golv är i princip underhållsfritt och kräver endast rengöring med fuktad mopp vid behov. Tillsätt ett lätt alkaliskt rengöringsmedel till skurvattnet. Skulle golvet bli mycket repat så kan en underhållslack eller polish användas. Så länge slitaget inte nått ner till trären yta kan golvet slipas lätt och ett nytt lager skyddande lack appliceras. I många fall finns det även möjlighet att överlackera ytan, utan att den behöver slipas ner till rent trä. Då slipas ytan lätt och ett nytt lager lack appliceras.

Fördelar

Fungerar som ett extra slitskikt – slitaget sker på lacken inte på träet.
Få underhållsinsatser,
lackerade golv är lättstädade
ingen efterbehandling behövs när sista lagret lack är lagt
Finns möjlighet att vara väldigt kreativ om golvet målas innan det lackeras

Nackdelar

Tryckskador och repor kan inte repareras på samma sätt som de kan hos ett oljat eller hårdvaxoljat golv.
För att reparera en större skada i ett lackerat golv måste det oftast slipas ner till trärent och lackas om. I undantagsfall, till exempel om ett trägolv får en skada när det är relativt nybehandlat kan skadan punkrepareras utan att en färgskillnad upp står mot resten av golvet.
Fukt som tränger ner under lacken hittar inte ut igen och kan skapa fula märken i golvet

Hur behandlas golvet med lack?

Lack kan appliceras med roller, spackel eller pensel. Det är olika från lack till lack vilket verktyg som rekommenderas. GBR (Golvbranschen, branschorganisationen för golvläggare) rekommenderar att minst tre lager lack appliceras för att uppnå en slitstark och slät yta. T ex kan ett lager grundlack och två lager topplack appliceras. Innan applicering ska golvet vara slipat till trärent.

Miljö/säkerhet

Dagens vattenburna lacker innehåller generellt sett en låg mängd lösningsmedel, oftast mellan 4-10%. Gällande emissioner så släpper lacker betydligt mindre än oljor och hårdvaxoljor. Vissa lacker klarar de allra tuffaste emissionsgränserna som finns till exempel EC1

Vad gör behandlingen för trägolvet?

Trä gulnar när det åldras men med lut motverkas gulningsprocessen och golvet bibehåller en ljus, vitgrå yta väsentligen längre. Idag finns två olika typer utav lut på marknaden, den traditionella luten som är starkt alkalisk och en nyare variant med lägre ph, som egentligen inte är en lut men som kan användas också på lövträd som ek och bok för att få samma effekt.

Vilka trägolv kan behandlas med lut?

Traditionell lut är avsedd för furu- och grangolv. Lövträlut kan användas på till exempel ek, bok och ask.

Skydd/slitstyrka

Lut tillför inte något skydd till golvet och måste därför kombineras med en skyddande ytbehandling som såpa, olja eller hårdvaxolja.

Utseende/känsla

Som sagt så motverkar lut golvets gulningsprocess och det behåller en ljus vitgrå karaktär. Med lut kan du skapa det klassiska skurgolvet, kombinera då lut och såpa.

Underhåll

Hur mycket det lutade golvet behöver underhållas beror på vilken ytbehandling du väljer att kombinera den med. Läs mer under respektive ytbehandling.

Hur behandlas golvet med lut

Lut appliceras med lutborste och när luten torkat poleras ytan med polermaskin.

Miljö/säkerhet

Traditionell lut som är frätande skall hanteras varsamt. Använd skyddshandskar. Efter luten torkat bildas en hård kaka som måste slipas bort. Det är då viktigt att använda munskydd så att dammet inte andas in.

Vad gör behandlingen för trägolvet?

Hårdvaxolja impregnerar träet samtidigt som den skapar en skyddande yta. Ett mellanting mellan olja och lack kan en säga.

Vilka trägolv kan behandlas med hårdvaxolja?

Nästan alla typer av trägolv kan behandlas med hårdvaxolja. Försiktighet skall iakttas vid behandling av tropiska träslag på vilka hårdvaxoljan kan ha svårt att härda.

Skydd/slitstyrka

Hårdvaxolja har hög slitstyrka och skapar ett bra skydd mot vatten och spill. Jämfört med olja tål den vätska mycket bättre, men jämfört med lack tål hårdvaxoljan lösningsmedel och starka rengöringsmedel sämre. Passar väldigt bra i kök och hall där slitaget är större än i t ex vardagsrum.

Utseende/känsla

Hårdvaxoljade trägolv påminner till utseendet om oljade trägolv. Hårdvaxolja finns i olika glansgrader. Med en matt hårdvaxolja ser golvet nästan obehandlat ut medan en sidenmatt yta gör golvet lite glansigare. Hårdvaxolja kan kombineras med pigmenterad olja för att ge träet en annan nyans.

Underhåll

Ett hårdvaxoljat golv ska underhållas med jämna mellanrum. Hur ofta beror på slitage, men i hemmiljö ca vart tredje år.

Fördelar

Framhäver träets naturliga struktur samtidigt som den tränger in i porerna och ger en tålig yta.
Det går att fräscha upp ytan med underhållsvax, eller så kan ett nytt lager hårdvaxolja appliceras utan att hela golvet behöver slipas om.
Om golvet skadas kan det slipas om och behandlas igen på det skadade området utan att det blir påtagliga skillnader i färg.

Nackdelar

Hårdvaxolja innehåller generellt sett större mängd lösningsmedel än golvoljor och lack. Tänk därför på att vädra ut ordentligt efter behandling. Hårdvaxolja kräver mindre underhåll än olja men mer än lack. Gulnar, dock ej påtagligt tack vare den mörka infärgningen. Viss gulning förekommer i kombination med vita oljor/betser.

Hur behandlas golvet med hårdvaxolja?

Hårdvaxolja appliceras i två mycket tunna lager med roller eller pensel avsedd för ändamålet.

Miljö/säkerhet

Hårdvaxolja innehåller varierande mängd lösningsmedel allt mellan 10-60%, vanligtvis en typ utav nafta som kan ha en kraftig doft. Hårdvaxolja innehåller alkydolja och naturliga hartser som i reaktion men syre under härdning bildar aldehyder som kan vara irriterande för ögon och luftvägar. Regelbunden exponering kan vara allergiframkallande. Vanligtvis kan man känna en doft utav aldehyder de första två veckorna.

Så säger våra befintliga kunder om oss

Nöjd med att det blev så rent. Vilket bra jobb medarbetarna gjorde. Det är så mycket bättre än det var.

Huge Bostäder BRF

Trappan blev mycket fin - härligt att besöka trapphuset på en fredag ​​för att se hur ren den blev.

Fastighets AB Balder BRF

Tack för att ni håller vår trappa vacker och ren. Ni ger alltid en bra service

HSB Smedjan BRF

Trapphuset ser mycket bättre ut, närmare bestämt området bakom ytterdörren som har städats riktigt bra!

Grantorp BRF

Känn er säkra med oss

Vi förstår att tiden vi spenderar i ert trapphus är värdefull för er som BRF förening.
Av just den anledningen arbetar vi för att alltid ge dig ett förstklassigt bemötande.
Få en kostnadsfri offert

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Du kan även nå oss direkt via telefon eller mail

Kontakta oss för kostnadsfri offert!
Trappstädning